Boulderoi Lontoossa Hot

Petteri Spåra   December 30, 2012  
 
0.0 (0)
1778   0   0   0   0   0
Write Review

Boulderointi on yhdistelmä ongelmanratkaisua, tekniikkaa ja voimaa. Tämä seinäkiipeilylaji tapahtuu matalalilla, alle viiden metrin korkeudelle yltävillä seinillä. Turvallisuuden takaavat paksut pehmeät patjat jotka kattavat salin lattian laidasta laitaan. Radat ovat rakennettu vaikeusasteittain joten vierailut ovat antoisia kaikille, olit sitten ensikertalainen tai alan harrastaja.

Boulderoinnin juuret ovat 1900-luvun loppupuolen Euroopassa jolloin lajin nykyistä nimitystä alettiin käyttämään Iso Britanniassa. Italia ja Ranska olivat myös olennaisessa osassa lajin kehityksessä. Pitkän aikaa boulderointi nähtiin vain varsinaisen kalliokiipeilyn harjoitusmuotona mutta lajin kehittymisen myötä se sai myös omistautuneita harrastelijoita joista mahdollisesti ensimmäisten joukossa olivat Pierre Allain kumppaneineen 1930- ja 1940-luvun Ranskassa, Fountainbleun alueella.

Ensimmäinen lajin vakava harrastaja uskotaan olevan John Gill, joka matemaatikkona ja amatöörivoimistelijana löysi boulderoinnista suoria viitteitä molempiin aloihin. Gill myös ajoi lajia viralliseksi urheilulajiksi. Tiettävästi ensimmäinen boulderointikilpailu tapahtui 1890-luvun Askolessa, pienessä Karakoram vuorten kylässä. Tämän kilpailun järjesti Oscar Eckenstein, Brittiläinen kiipeilijä ja ehkäpä ensimmäinen boulderoinnin aktiivinen kannattaja ja kirjoittaja.

Lontoossa on useita boulderointipisteitä. Voit vilkaista lähimmän pisteesi allaolevista linkeistä.

Boulderoi Pohjois-Lontoossa Boulderoi Etelä-Lontoossa

User reviews

There are no user reviews for this listing.
Ratings (the higher the better)
Hyödyllisyys
Comments
Please enter the security code.
Powered by JReviews